Vandaag is het Valentijnsdag. Om dat te vieren hebben wij een lijstje gemaakt met onze Top 5 van meest romantische locaties waar wij in Thailand hebben gegeten. Op deze lijst vind je geen dure restaurants, maar juiste plekjes die ons hart hebben gestolen door hun eenvoud en ongedwongen sfeer.

5. Chiang Mai Gate – Chiang Mai
Deze eeuwenoude poort in het hart van Chiang Mai is het decor voor een enorme streetfood markt. Op plastic stoeltjes, tussen de Thaise mensen en onder slingers van lichtjes is het echt genieten van het heerlijke Thaise eten. Maar wat het echt romantisch maakt is smullen van het toetje tijdens een wandeling langs de vestingsgracht van Chiang Mai, met zijn verlichte fonteinen en oude muren.

4. Once upon the time – Bangkok
Bangkok staat bekend om zijn enorme wolkenkrabbers en oorverdovende geluid van het onophoudelijke verkeer. En nergens is dit zo prominent als in Pratunam, met zijn enorme winkelcentra en glinsterende kantoorkolossen. Maar daar, verborgen in een schemerig zijstraatje, ligt een verborgen parel. Daar tref je een oud, traditioneel Thais huis dat als klein museum, maar vooral als restaurant, is ingericht. Je kunt eten in de tuin, onder een oude boom vol lampionnen, of binnen tussen bijzondere museumstukken van een vervlogen Thais leven. Dit is een romantisch Bangkok zoals maar weinig mensen het kennen.

3. Sairee Beach – Koh Tao
Samui en Koh Phangan mogen dan de meest bekend eilanden van de Golf van Thailand zijn, het is Koh Tao dat ons hart gestolen heeft. Koh Tao is nog redelijk ongerept en weinig aangetast door massa toerisme. Direct op Sairee Beach, met de lokale bevolking die spelletjes spelen op het strand is het echt genieten van de schitterende zonsondergang en het lokale eten. Maar het wordt nog romantischer als de zon eenmaal is ondergegaan en de toortsen en lampionnen in de bomen aangaan.

2. Wat Chai Wattanaram – Ayutthaya
Ook lunch kan zeer romantisch zijn. En er is niets romantischer dan een picknick. In Ayuttaya kopen wij graag een uitgebreide lunch van een lokale markt en nemen dat mee naar Wat Chai Wattanaram. Deze schitterende ruïne is zeer romantisch gelegen, direct aan de rivier. Deze oude tempel wordt omgeven door een perfect onderhouden gazon. Het groene gras, de rode bakstenen en de blauwe lucht vormen een schitterend plaatje. Wij kunnen ons geen romantischere lunch voorstellen dan in dat park, in de schaduw van de bomen, genietend van het briesje dat van de rivier komt.

1. Jungle Rafts – Kanchanaburi
Stel je eens voor dat je op een longtail boot zit. Je raast dwars door de Thaise jungle, over de beroemde rivier Kwai. De avond is gevallen en je kunt net de jungle aan de kant van rivier zien. De koele wind strijkt door je haren. Ineens zie je verderop lichtpuntjes die steeds dichterbij komen. Het is een drijvend hotel, op de rivier. Onder een spectaculaire sterrenhemel stap je uit de boot in een wereld vol schitterende bloemen, romantisch verlicht door honderden olielampen. Ze gebruiken olielampen, want er is geen elektriciteit. Hier, direct op de rivier Kwai, is het fantastisch eten. Het restaurant serveert Thaise en Mon gerechten en is een van de meeste romantische plekjes die we kennen. En in de ochtend wakker gemaakt worden door de olifanten die direct achter je kamer een bad nemen in de rivier, maakt deze ervaring compleet.