10-daagse kookvakantie naar Thailand

Voordat Nattaya naar Nederland kwam was ze jarenlang een succesvolle reisleidster voor internationale reisorganisaties zoals Djoser, Explore en Kuoni. Ze houdt erg veel van Thailand en laat mensen graag zien hoe mooi haar land is. Daarom organiseert ze elk jaar een unieke 10-daagse reis door Thailand. U bezoekt de beroemdste en mooiste attracties van Thailand. U leert nieuwe gerechten, bezoekt een lokale markt en ontdekt verrassende ingrediënten.

Elke dag een nieuwe ervaring. Wilt u meer weten? Stuur een e-mail naar info@dethaisechef.nl.

Omschrijving

Dag 1 Vlucht naar Thailand

Vandaag vliegt u in ongeveer 10 uur naar Bangkok, Stad der Engelen, die intrigerende en veelzijdige metropool in het hart van één van de mooiste en mysterieuze gebieden ter wereld: Zuidoost Azië. Hieronder leest u alles over uw speciale en unieke kookvakantie naar Thailand, samen met uw gids Nattaya.

Dag 2 Boottocht over de kanalen van Bangkok

Vandaag arriveert u op Suvarnabhumi Airport, waar Nattaya u naar uw hotel in het hartje van het oude Bangkok brengt. Na het inchecken heeft u de tijd om bij te komen van de lange vlucht en u op te frissen. Vandaag staat een leuke rondvaart over de kanalen van Bangkok op het programma. De avond is geheel vrij in te vullen.

Dag 3 Grand Palace en Wat Pho

Om de hitte voor te zijn vertrekt u in de vroege ochtend naar het Grand Palace en de tempel van de Emerald Boeddha. Nattaya vertelt u alles over dit beeldje, de bewogen geschiedenis en tradities, de architectuur van het paleis en het verhaal achter ’s werelds langste muurschildering. Na het paleis en de tempel wandelt u naar het vlakbij gelegen Wat Pho, de oudste tempel van Bangkok en het thuis van de wereldberoemde, 46 meter lange, liggende boeddha. Omdat de eeuwenoude Thaise massage in dit oude klooster ontwikkeld is, bieden wij u hier graag optioneel een Thaise massage aan. Een fantastische manier om de vakantie te starten. Na de massage brengt Nattaya u weer terug naar uw hotel.

Dag 4 Het echte Thaise boerenleven

Vandaag staat in het teken van het echte boerenlevel in Thailand. Zo ziet u waar de ingrediënten vandaan komen en ervaart u de drukte, de geuren en de kleuren van échte lokale marktjes. Nadat we Bangkok achter ons hebben gelaten stoppen we eerst voor een bezoek aan een kokosplantage. Hier laat Nattaya u zien hoe kokosmelk en palmsuiker gemaakt worden. Kokosmelk is één van de belangrijkste ingrediënten uit de Thaise keuken en het is lastiger te maken dan u wellicht denkt.

Na de plantage bezoeken we de beroemdste markt van Thailand. De drijvende markt van Damnoen Saduak is zo beroemd, dat een bezoekje niet mag ontbreken. Al was het maar omdat we later op de dag een échte, traditionele en lokale drijvende markt bezoeken. Maar daarover later meer. Na deze toeristische drijvende markt rijden we door naar een bijzondere werkplaats voor houtsnijders. De kunstwerken die u hier ziet zijn echt verbazingwekkend. Meterslange, zeer gedetailleerde jungletafrelen zijn uit boomstammen gesneden. U kijkt uw ogen uit!

Daarna bezoeken we één van de meest bijzondere marktjes van Thailand. We verklappen niet teveel, maar dit onontdekte marktje is zeer bijzonder! Aan het einde van de dag bezoeken we dan een écht lokale drijvende markt. De markt van Amphawa is nog onontdekt door westerse toeristen en is een ware belevenis. Als u op de trappen van één van de kanalen zit te genieten van een vers klaargemaakte garnaal uit één van de vele kleine bootjes, dan want u zich echt in het verre oosten. Dit zijn de ervaringen die wij u graag willen bieden. Unieke ervaringen die u nooit meer vergeet.

In de avond rijden we terug naar Bangkok waar u in hetzelfde hotel verblijft als de vorige dagen. Morgen brengen we een bezoek aan de oude hoofdstad van Thailand…

Dag 5 De oude hoofdstad Ayutthaya

In de ochtend brengt Nattaya u naar Ayutthaya, de oude hoofdstad van het koninkrijk Siam. Ayutthaya was ooit groter dan enig Europese stad in die tijd. De prachtige gouden spitsen en architectuur werden geprezen door vele Europese diplomaten en ontdekkingsreizigers als de mooiste van Azië. Maar zoals elk machtig rijk werd slecht bestuur ook Ayutthaya fataal. De Birmezen hebben meermalen geprobeerd de stad in te nemen, waar ze uiteindelijk in slaagden. Ze plunderden de stad en branden het tot de grond toe af, niets bleef gespaard en Siam viel uiteen. Vandaag laat Nattaya u de beroemde koningsgraven van Wat Phra Sri Sanphet, het mystieke boeddhahoofd in een boom middenin de tempel Wat Mahathat, en de schitterend gelegen tempel Wat Chaiwattanaram zien. Aan het eind van de middag stapt u op de nachttrein naar Chiang Mai.

Dag 6 De roos van het Noorden Chiang Mai

De slaaptreinen van Thailand zijn comfortabel, met heerlijke opgemaakte bedden, maar ze zijn vooral een heel avontuur. ’s Ochtends komt u aan in Chiang Mai (Roos van het Noorden) waar onze trouwe minibus (met airco) u opwacht om u naar het hotel te brengen. Na een korte stop in het hotel, vertrekken we met de minibus naar een verbazingwekkende show in het Thai Elephant Camp. De olifanten daar laten u graag hun talenten zien. Ze bespelen muziekinstrumenten en laten hun spierballen rollen.

Daarna stappen we weer in de minibus en rijden we naar de Gouden Tempel van Doi Suthep die boven Chiang Mai lijkt te zweven. Deze tempel is de heiligste van het Noorden. De prachtige en vooral hoge ‘Naga’ trappen en de gouden stupa zijn het letterlijke hoogtepunt van deze tempel. Als u geluk heeft, ziet u hier ook een adembenemend uitzicht over Chiang Mai.

In de avond kunt u de beroemde Night Bazar bezoeken. In deze enorme nachtelijke markt kunt u echt van alles kopen.

Dag 7 en 8 Kooklessen

Dag 9 Vrije dag Chiang Mai

Chiang Mai is een heerlijke stad. De sfeer is gemoedelijk, de meeste straten rustig. U kunt op uw gemak de oude stad bekijken, slenterend van tempel naar tempel, of een leuke bar bij één van de oude poorten bezoeken. Gaat u liever voor persoonlijke ontspanning? Neem dan een enerverende massage. Maar vanwege de ligging is Chiang Mai vooral aantrekkelijk voor avonturiers. Onderneem een korte trekking naar de bergstammen, of een wildwatertocht over de rivier. Nattaya helpt u graag om deze vrije dag naar uw wens in te vullen. Wij beloven u dat Chiang Mai u nooit zal vervelen.

Dag 10 Terugvlucht naar Amsterdam

Vandaag vliegt u vanuit Chiang Mai, via Bangkok, weer terug naar huis, veel ervaringen en herinneringen rijker. En natuurlijk met recepten waarmee u uw vrienden en familie nog jaren jaloers kunt maken!

Programma

Dag 1 Amsterdam – Bangkok
Dag 2 Bangkok
Dag 3 Bangkok
Dag 4 Bangkok – Drijvende markt
Dag 5 Bangkok – Ayutthaya – Chiang Mai
Dag 6 Chiang Mai
Dag 7 Chiang Mai: Kookles dag 1
Dag 8 Chiang Mai: Kookles dag 2
Dag 9 Chiang Mai
Dag 10 Chiang Mai – Amsterdam